21 juli 2005

Xpujil - Mahahual - Tulum

Beste allemaal,

na een "windstille" blog-periode van enkele dagen, wist ik niet wat ik zag!!!
17 "comments" op het laatste artikel!!! Jongens & meisjes, jullie doen me wat aan.
Beloofd, vanavond in Tulum duik ik voor een paar uren een internet-café binnen om jullie allemaal een persoonlijk @-tje te sturen en daarbij meer uitleg over de voorbije dagen.
Het laatste nieuws kwam uit Xpujil, de dag voor de aangekondigde storm. Die avond hebben we heerlijk buiten gegeten, en een ongelooflijk rustige nacht gehad. Geen druppel regen, geen zuchtje wind, kortom... voor mij leek het meer op een scheet in de welbekende fles: da's ook alleen maar doemp, en verder niks!
We konden dan 's morgens ook onze ogen & oren nauwelijks geloven: Emily had in laatste instantie besloten om toch maar iets meer noordelijk af te buigen voor haar intrede in Yucatan. 't Is niet voor niks een vrouwenaam hé !!?? Zomaar iedereen en alleman op stang jagen: deuren en ramen aftimmeren, schotelantennes van 't dak, zonnepanelen binnenhalen,... en dan ineens aan den overkant van 't straat iets in d'etalage zien liggen, en oversteken... Ze hebben het in Cancun geweten...
We hoorden inderdaad van massale evacuaties, en ontmoetten op verschillende plaatsen toeristen die doorgestuurd waren naar veiliger oorden.

Vanuit Rio Bec Dreams heeft Rick 's morgens kontakt genomen met Carolien & Jan in Mahahual: daar was geen schade, ze hadden nog wel wat tijd nodig om alle betimmeringen weg te halen, en we konden op weg.
In de loop van de dag hebben we nog enkele sites bezocht...


De tempel met de maskers van Kohunlich was schitterend. Daarnaast speelt ook dat deze site in een adembenemend mooi tropische biosfeer gelegen is: palmbomen à volonté.


Na een chronorit op de laatste 50 km naar Mahahual, rechts 90 graden, "sandy road for 5 kms" ... en putten, en putten, en putten, ...
En dan...


Hotel Maya Luna: prachtig strandhotelletje met ruime én nette bungalows, lieve Nederlandse uitbaters, en héél lekker eten !!!
Plezant, paar dagen "niksen" ....
Straks meer nieuws. Dit is een snelle tussenstop. We scheuren van de honger, gaan een hapje eten, en rijden dan verder naar Tulum.
Tot straks, dan laat ik mij nog eens gaan op de blog...

niekol & marrek

1 Comments:

At 8:01 p.m., Blogger aloysiusprimus said...

Hola,

Hier is het ook enkele dagen windstil moeten zijn, wat betreft de blog, want met zo'n kleindochter van zowat anderhalf, kan zo'n Emily (5), best vergeleken worden. Deze namiddag hebben we haar weer aan haar ouders kunnen toevertrouwen en de eerstkomende dagen zal het hier in den Olleweg wat rustiger blijken, alhoewel, er lopen nog een paar van onze nazaten rond, die pas eind volgende week op kamp mogen en nu thuis af en toe wat komen voorbereiden. Je zal zo stilaan al wel doorhebben, dat ik eigenlijk niet zo veel nieuws te melden heb, dus zou het eerlijker van mijnentwege zijn om er maar meteen den blok op te leggen.
Beschouw het dan ook maar als een snelle tussenstop en ga ondertussen verder met je fantastische avonturen, want jullie zijn goed bezig.

Hasta la vista,

Marialoysio

 

Een reactie posten

<< Home