22 juli 2005

Tulum II

Sneller dan ik zelf verwachtte, en dat wil wat zeggen, zitten we opnieuw in een internet-café. En geen probleem: we missen er geen scheet zon door.
Vanmorgen, na een redelijke nacht met oordopjes o.w.v. de branding toch vlakbij, grote verrassing: oorstopjes eruit, en ... weg branding!! Nog eens goed luisteren, geen branding?? Amaai, zo'n getijdeverschil had ik hier niet verwacht!!!
Zou de zee zo ver zijn teruggetrokken? Maar we lijken wel thuis, want wat tikt en roffelt er op het schuine dak??? Regen !!!
Gebeurt hier wel meer: ochtendbuitje! Even kijken, vensterke open: GRIJS en DIKKE WOLKEN zover je kan zien... De zee op z'n Belgisch: grijs, en veel schuimkoppen...
Sebiet is dat over, efkes op de andere zij (neen, de Madrileensen liggen niet in dezelfde bungalow)... op de andere kant dus, en nog een uurtje soezen.
Raampke open: nog GRIJZER en nog MEER WOLKEN en WIND... en er zit geen beterschap in.
SCHIJTWEER, al de ganse dag... en daar hebben we ons dan ook naar gedragen: defecaties van het betere soort hebben onze dagindeling bepaalt. Toch even een wandelingske langs het strand:


RAMPTOERISME, foto's gemaakt van omgewaaide bomen en cabañas aan de strandkant.Teruggekeerd over de weg-piste: alle putten staan nu vol water, en wat gisteren Paris-Dakar was, is vandaag een special in de Camel Throphy!!


Momenteel zitten we in Tulum-centrum te internetten, na een vrij spectaculaire rit. Op dit ogenblik kappen ze het er hier met Mexicaanse bakken uit: stortvloed!!! Volgens mij lopen nu de plassen over, en is het lang niet zeker dat we terug in "Los Arrecifes" geraken...
We hadden avontuur besteld, awel we hebben er hier al wat van gekregen!!!
Noodweergedwongen zit ik eigenlijk te snel weer voor de pc, want er is niet veel meer gebeurd, dus ook niet te vertellen...

@bieke, bram & anke: 30 juli...Mexican dinner...Graspolderlaan !!!

@danythepany: rechtstaan kan, maar niet op de stoelen kruipen hé schat!!! Ben toch wel blij dat er niks is met uwe zonnebril, oh sorry PRADA-accessoir!! Wil hem in Stabroek ook wel eens bewonderen, en misschien passen???

Ik ga nog even verder surfen, want opgestaan is hier nu plaats vergaan: iedereen komt zeikende nat binnen, en wil blijven tot de bui over is. Awel, als simpele Belg weet ik toevallig iets van grijze luchten en regenweer: da's hier iets voor een dag of twee... Niet echt optimistisch misschien, maar waarschijnlijk heb ik het zelf een beetje gezocht: al die aansporingen om regenliedjes binnen te sturen, zijn door de Maya-goden waarschijnlijk geïnterpreteerd als volwaardige raindance-voorbereidingen!!
Doe toch maar voort: was "Rain & Tears", Aphrodites Child, er al bij???
Zo erg is het nog niet, maar ik wil seffens die weg wel eens zien in het donker...

Oh ja, zo ziet het eruit in betere dagen ...



Groeten

Marco Polo

3 Comments:

At 2:37 a.m., Blogger b-boy said...

Want er is niet veel meer gebeurT? Is hier iets mis? Of is dat Spaans en begrijp ik nu plots ook die taal al?

Wat die Madrileense dames betreft... hebben die Amsterdam al eens bezocht? ;) Misschien een tip. Ik wil wel voor een rondleiding zorgen. :) (maar wel eerst nog efkes stiekem snel die foto's zien he)

Die teen blijft toch vervelend. Ach ja, het is ook nog maar een week geleden en de dokter had gezegd dat het 2 tot 3 weken zou duren om te genezen.

De Tour was soms leuk, maar meestal saai. Het wordt tijd dat ze iets veranderen aan de formule om het spannender te maken. Of is Armstrong dan écht zo goed?

Als al die 'regenmuziek' voor regen zorgde... zal 'zonmuziek' dan ook voor zon zorgen? (kunnen we hier ook gebruiken)
Wist je dat er meer dan 250 artiesten zijn die een nummer hebben uitgebracht met de titel Sunshine?! Verder heb ik Sunshine Love (Chaka Demus and Pliers), Automatically Sunshine (The Supremes), In The Sunshine (Arrested Development), Sun Is Shining (Bob Marley), Summerhouse (Better Than Ezra), Summertime (DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince), Sunny Day (Allure), Hot Like Fire (Aaliyah)... en nu maar hopen dat de Goden deze offers aannemen!

Slaapwel! x

Bram

 
At 3:08 a.m., Blogger ankedm said...

Hey
effe verslagje van onze eerste "officiële" oefenmatch tegen de Big Ten All Stars, slechte start, eerste helft niet zo goed gespeeld, nog zoeken naar de goede combinaties plus iets minder goede afwerking, resultaat met rust 8ptn achter. tweede helft al wel wat beter, derde kwart met momenten echt goed, resultaat nipt met 1 puntje verloren in laatste seconden, jammer, maar eerste test goed doorstaan. Heb zelf een vrij goede match gespeeld! wel wat punten en assists ...
voor de rest, het linker deel van mijn achterwerk doet goed zeer, paar keer op gevallen, maar komt wel weer goed zeker... voor te spelen kan dat geen kwaad he, moet ik toch bijna niet zitten ... :)
zo, morgen nog dagje rust en dan maandag morgen vertrekken we naar duitsland, 'k hoop dat linda er zal bijzijn, zou wel leuk zijn!
zo, 'k zou zeggen, 'k stuur wat zon met deze mail mee, maar er is er hier ook geen! tja, de wereld weet het niet goed meer!
tot volgende week!
dikke kussen
anke x

 
At 7:04 p.m., Blogger aloysiusprimus said...

Hola,

Eventjes toch nog een berichtje van het Nieuwmoerse thuisfront: dat van die bakken regen is hier vandaag ook al aan de orde geweest, dus tegen zaterdag e.k. zal je waarschijnlijk weinig moeite hebben om je aan te passen aan de lokale weersomstandigheden.

Verder is hier eigenlijk weinig te melden, tenzij misschien dat die saaiste Tour ever eindelijk achter de rug is; ik hoop niet dat die Amerikaan zich nog eens bedenkt en alsnog een achtste, negende enz. op zijn naam wil schrijven, want dan komt er daarna nooit nog een volgende, vrees ik. Gisteren kon hij eindelijk de éne rit winnen, die dan nog op zijn maat gesneden was; bij de groene trui is het nog een ietsepietsje erger: die heeft niet eens één rit gewonnen, kan je nagaan...

Heel erg plaatselijk wordt de tijd voornamelijk doorgebracht met lezen en berichtjes schrijven, want in de tuin valt er met dit weer weinig te ondernemen, dus de gewone gang van zaken wordt verdergezet.

O ja, deze namiddag heeft Leeds United het grote Celtic Glasgow op hun terrein tot een gelijkspel ( 0 - 0) kunnen dwingen.

Voor de laatste week op Mexicaanse bodem al het goede toegewenst, nog veel plezier en avontuur en ...

Hasta la vista

Marialoysio

 

Een reactie posten

<< Home