22 juli 2005

Tulum

Hier ben ik dan, zoals beloofd, enkele uren later, goed en wel ingekwartierd in Tulum. Vanmiddag hebben we dus geblogd en gelunchd in Felipe Carillo Puerto, ergens op weg naar Tulum.
Daar heb ik een belofte gedaan, en die ga ik nu vervullen: zet jullie schrap!!

Toen ik in Xpujil geblogd had, ben ik door een paar stevige regenbuien en twee windstoten terug naar het hotel gereden. Daar was alles rustig. Zoals gezegd hebben we daar 's avonds heel lekker en rustig gegeten, en idem dito geslapen.
Emily zou die nacht dus overtrekken, en om 11.00 pm, toen we naar bed gingen, lagen wij nog vlot binnen de 50 km-straal, waar we dus hevige winden en zware regen zouden hebben. Op het laatst liet Emily zich van haar meest vrouwelijke, en dus ook onvoorspelbare zijde zien, en veranderde onaangekondigd van gedacht: zij maakte een bocht naar het noorden en viel tussen Cancun en Tulum op Yucatan aan.
Wij hoorden 's ochtends alleen geruststellende berichten, en zijn rond 10 am op weg gegaan naar Mahahual. Ook daar viel het allemaal wel mee, hoewel de mensen er toch gestressd bijliepen. Zij hadden zich op het ergste voorbereid, en echt alles wat min of meer los zat was vastgespijkerd of dichtgevezen.
Overal lagen grindzakjes om het water tegen te houden, en preventief waren al extra afvoerkanaaltjes gegraven.... Gelukkig hadden ze niks van dit alles nodig gehad.
In de slipstream van Emily zat echter een pak wolken, en buien, en sterker-dan-normale winden: niet echt dat brochure-Caraïben-weertje. Dat maakte ook de zee wat wilder, en zelfs tussen rif en strand werd heel wat wier en zand aangespoeld en omgewoeld.
We hadden ons voorgenomen om van de drie dagen Mahahual een rust- en relaxperiode te maken, en dat hebben we dan ook overduidelijk gedaan. Slapen, dutten, rusten, lezen, knabbelen, eten, fijnproeven van Jan's keuken, babbeltje, scrabbeltje, nog even lezen, en opnieuw....slapen, dutten, rusten, lezen, knabbelen, eten, fijnproeven van Jan's keuken, babbeltje, scrabbeltje, nog even lezen,....
Het was ook ontspannend om nog eens nederlands te spreken met anderen, want ook de eerste andere gasten die we daar ontmoetten waren Nederlanders: Rob & "?" uit Amsterdam, verre buren Bram !!!
Van Maya Luna,Mahahual valt alleen te zeggen dat het een schitterende plaats is om op adem te komen, waar je zonder zotte kuren lekker wordt verwend.


Misschien moesten we nog maar eens teruggaan, en dan van dat echte Caraïbenweer bestellen!!!
Net zoals Rick & Diana voor ons kontakt namen met de volgende bestemming, om te weten of alles oke was na de hurricane, zo belde ook Jan vanmorgen naar Tulum.
We konden vertrekken!!!
Onderweg, kleine 200 km, hebben we niet veel gevolgen van de storm gezien: je ziet hier normaal al veel bouwvallige hutten en versleten huisjes, dus...
Maar eens we Tulum binnenkwamen viel toch hier en daar wat extra-aktiviteit op, iets waar ze hier anders niet zo sterk in zijn...
En toen we de weg opdraaiden naar de kusthotelletjes, en daar nog eens rechts gingen... had ik eerst een déja-vu: sandy road met veel putten, met veel putten, met veel putten, met veel putten,... en dan links en rechts ingestorte daken, scheve cabañas, omgewaaide bomen, grote plassen, hopen zand op de weg... Hier hebben ze dus wel prijs gehad, en wij geluk met de timing!!
Niekol heeft weer een prachtige plek uitgekozen, maar ook hier ligt die om wille van de door ons gezochte rust, andermaal ver van het centrum. Geen probleem, rustig blijven, en een stukje Paris-Dakar krijg je er gratis bij.
Sorry, ben de naam vergeten (onze kids hebben een lijstje met adressen, dus die kunnen het aanvullen op de comments) maar het is geweldig!!! We hadden eigenlijk de eerste hut (en dit zijn echt hutten, Jef Geeraerts) op het strand gereserveerd: om de vijf golven loopt er eentje onder het paalbed door !!! Maar: alle beach-cabañas hangen scheef, liggen omver, staan kadul, enfin geef het een naam ... ze zijn onbewoonbaar verklaard, zelfs in Mexico: "Emily was here"!!!
Noodgedwongen gaan we hier weer de verwentoer op, en zitten nu in een stenen cabaña, wel met rieten dak, en eigen baños en terras. Denk dat het moeilijk wordt om hier te vertrekken...
Bij aankomst zagen we ook de drie Madrileense meisjes terug, waarmee we in Campeche in de aap gelogeerd waren: kunnen gezellige avonden worden, Niekol haar Spaans gaat er met de dag op vooruit. En ik maar luisteren, en kijken... naar Niekol & de meisjes!!! Zou het zo bij Louis-Paul Boon ook begonnen zijn, hoewel beginnen ....???
Om mijn belofte getrouw te zijn, en mijn internet-afkick-verschijnselen de baas te blijven, besloot ik om na een snelle duik in de Caraïbische, niet in de kas te pisse,maar direkt terug naar het centrum te rijden om een bankmuur te plunderen en het eerste het beste internet-geval met een bezoek te vereren.
Zo, daar ben ik dus nu mee bezig!

Morgen gaan we waarschijnlijk weer wat archeo-shoppen...




Maar hier komen de @-tjes:

@ iedereen die de 17 heeft volgemaakt: hartelijk dank voor alle fijne berichten, en we gaan voor een "wind & rain"-top 100 als we terug zijn: blijven inzenden, mooie prijzen !!!

@anke: blijven trainen, en goed duits klappen, da's gemakkelijk op reis. En ja, we proberen zaterdag 30 juli 's avonds verzameling te blazen in de Graspolderlaan...Mexicaans dinner !!!

@bieke: dus heel rustig aan hé poes !!!

@ b-boy: van wie heb jij die @-mania ??? wat het bellen betreft: er zit een USACELL-kaart in, denk een soort Pay & Go, waar je dus niet heel veel mee kan doen. Heb zelf alleen nog maar vanuit Campeche met John gebeld in Merida, en verder... geen bereik. Misschien nu terug, aan de toeristischer kust, maar nu is ie weer plat, en pas electriciteit als 't donker wordt.

@danythepany: inderdaad, ook altijd prijs in Londen ???

@ines: bedankt voor de franse titel, weet dat ik daar een zwak voor heb!!! Pas op in de Provence, verbrand je vingers niet ...., en ook je .... niet, want dan moet je op de blazen zitten!!!

@XXL: direkt mijn zwakke punten raken??? Tussen Leffe en Duvel ....!!!

@aloysiusprimus: na het weekendje Genesis met de Pito-ploeg in november, kunnen we misschien een weekje Maya Riviera boeken in de Kerstvakantie??

@rudi-the chocolat jacques-man: ik dacht eerder aan DHL, maar die mogen niet meer landen in Brussel zeker??

@noenkel gie: ge maakt mij wel héél benieuwd hé kerel !!!

@bert-van-de-vok-en-de-moek: lief dat ge voor die mensen kont-takt wilt opnemen met hun vrienden. Ge zijt een lief ventje, en laat Joke maar zeggen....

@gerrit: en of da'k gon zwumme zen ??!!!

@ernie: felicitaties opgespaard tot het laatst. Kwestie van de opbouw te verzorgen... Nee, heel serieus: nen dikke proficiat !!! Als ik terugtel van half januari, zijn jullie dan niet in april naar de Canarische Eilanden geweest?? Jullie zeiden de laatste keer dat het was om te wandelen... Wandelen ja, m'n ***** ??!!!

Zo mannekes, dat was het weer voor vandaag.
Hier in Tulum kan ik jullie weer bestoken vanop de blog, iets wat in Mahahual niet kon: er was wel een internet-café in 't dorp, maar dat was alleen open als "hij" er was, en "hij" is er in drie dagen niet geweest ... we zaten daar ook in " el cullo del mundo"...

Hoop dat iedereen gerustgesteld is, vertel het maar voort: met ons is alles in orde!!
Veel groeten, dikke kussen, knuffels ...kies maar uit!!!

Marco Polo

4 Comments:

At 11:43 a.m., Blogger Bieke said...

Hellow toeristen,

Iedereen zal blij zijn om nog wat nieuws te krijgen van jullie... de ongerustheid werd wat groot...
Soit, heb de indruk dat er vooral veel geluierd is de laatste dagen...jullie hebben groot gelijk!!!
Bram is gisteren in holsbeek geweest en mankt nog klein beetje,... hihi, komt wel goe!
Misschien komt Anke vandaag even langs!
Wij beginnen aan de voorbereidingen... en the kids: die doen het super!!! En ikke, nog 5dagen werken...
(ook vorige week tegen de korst: voet omgeslagen en knie kapot... bolle buik, bolle enkel en plakker op de knie!!! Schoon zene !!!)

Groeten en tot volgende week,
Biekebolleke

@danythepany: hopelijk horen we van jou nog meer dan alleen wat ontplofte chipszakken hé!!!

 
At 3:19 p.m., Blogger b-boy said...

Ola

Fijn om te horen dat alles goed gaat. Ik ben al benieuwd naar alle foto's en daarbij horende verhalen.

Hier geen Emily in ons gematigd klimaatje, maar wel een erg sip zomerweertje. Grijs, fris, af en toe wat regen. :s

Gisteren op bezoek in Holsbeek. En het zag er goed uit daar. Die 2 pagadders (?) zijn zo zot als een achterdeur. En Bie haar buik is GROOT.

Tot de volgende alweer.

Tchau tchau

Bram

 
At 5:00 p.m., Blogger DanyThePany said...

Amai..! ik wist niet dak zoo rap kan lopen ! Hebbe ze daar toch gene verkeerde neergeknald zekers !? Ben nu terug in Deurne...
Londen was leuk...ben ook in Windsor geweest..tour op zo'n dubbeldekbus gedaan...als een échte toerist...boven gaan zitten om fotokes te pakken...de dees staat recht om ne schoene foto te trekken en PATAT !! Had die overhangende takken niet zien hangen.. recht op mijn smoelbakkes ! Bloed, efkes k.o. maar al bij al valt het goed mee... heb mijn tanden nog, neus is niet gebroken en nieve, dure Prada zonnebril is niet overboord gevlogen...and THAT was my main concern...
Om af te sluiten nog even dit...Dom blondje komt voorbij een wei gewandeld...koe zegt Boe...blondje :"sééég, ik had u wel gezien zenne !!!"
dikke kus

 
At 11:06 p.m., Blogger b-boy said...

Hola,
que tal mis padres?? todo bien no?!
hier ook alles goed! goede trainingsweek gehad, selectie gemaakt in de ploeg! en gisteren goed op stap geweest op de gentse feesten!! morgen hebben we dan onze eerste "officiele" oefenmatch! eerste test!
deze namiddag in holsbeek langsgeweest, vandaag daar een platte dag, iedereen moe en wout paar keer moeten overgeven, dus zien hoe de nacht loopt ....
zo, hou jullie goed, geniet er nog super van en zie maar inderdaad da ge bruiner ziet als ons he, want anders ...
dikke kussen, ankiepankie

 

Een reactie posten

<< Home